Het forfaitair betalingssysteem

Wij werken in een forfaitair betalingssysteem.

Wat houdt dit in voor jou?
Wanneer je de huisarts of verpleegkundige ziet, zal je de raadpleging niet moeten betalen. Het praktijkhuis ontvangt rechtstreeks een maandelijks bedrag van jouw ziekenfonds.

Waarom kiezen we hiervoor?
Hierdoor kunnen we een groter aanbod van zorg aanbieden, je uitnodigen voor specifieke preventieve onderzoeken, tijd maken voor overleg met andere zorgverleners in ons netwerk, en meer.
Dit alles om de zorg meer op maat te maken voor iedereen.

Hoe schrijf ik mij in?
De inschrijving is gratis en is niet anders dan wat je vroeger had onder de vorm van een Globaal Medisch Dossier.
Door je inschrijving geef je aan dat onze praktijk de praktijk is die je altijd als eerste raadpleegt om jou bij te staan in al je medische vragen. Je blijft ingeschreven tot wanneer je vraagt om uit te schrijven.
Om je in de praktijk in te schrijven maak je telefonisch een afspraak via ons onthaal (03 / 233 46 64).

Wat als ik verhuis en een andere huisarts wil bezoeken?
Als je verhuist buiten onze inschrijvingszone en een andere huisarts zal bezoeken, dien je je eerst uit te schrijven. Je neemt hiervoor contact op met het onthaal. Men zal je het uitschrijvingsformulier ter ondertekening bezorgen. Als je het formulier voor het einde van de maand terugstuurt, kan de uitschrijving tijdig verwerkt worden en ben je uitgeschreven vanaf de 1ste van de volgende maand.
Houd er rekening mee dat zolang jouw inschrijving loopt, je geen tegemoetkoming zal ontvangen van het ziekenfonds voor raadplegingen bij een huisarts buiten Praktijkhuis Korte Klaren.
Je bent in de tussentijd uiteraard nog welkom in onze praktijk.